Menu
Haken / Patronen

Mandala haken 40cm – Revolving Star Mandala

mandala haakpatroon 40cm

Wil jij een mandala haken van 40cm? Op zoek naar een Nederlands haakpatroon voor een mandala van 40cm?

The English pattern is available on Etsy and Ravelry!

Dit patroon, de Revolving Star Mandala, is geΓ―nspireerd door vintage ‘Pinwheel’ doily patronen, met een moderne twist. Ik vind het effect waardoor het lijkt alsof de ster draait, heel erg gaaf!

Met dit mandala haakpatroon haak je een mandala van ongeveer 40 centimeter. Het patroon bevat naast een diagram ook een geschreven beschrijving van alle 22 toeren.

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Details

  • Het patroon is per toer uitgeschreven in Nederlandse haaktermen.
  • Werk je liever met een diagram? Geen probleem, ook deze is in het patroon te vinden.
  • Omdat je zo de tekst en het diagram naast elkaar kan houden tijdens het haken, is dit patroon ook zeer geschikt voor mensen die diagram willen leren lezen!
  • Dit patroon is geschikt voor een gevorderde haakster of avontuurlijke beginner. Komen termen als lossen, vasten, (halve)stokjes en dubbele stokjes je bekend voor? Dan komt het helemaal goed!
  • Het is toegestaan om items die met dit patroon zijn gemaakt, te verkopen. Graag wel KimHaakt als designer vermelden.

Benodigde materialen

  • Garen: Scheepjes Whirlette of vergelijkbaar, bijv. Scheepjes Whirl, Hobbii Sultan (Deluxe). Ik heb ongeveer 30 gram gebruikt om de mandala te haken en aan de ring te bevestigen. Maar iedereen haakt anders, dus zorg dat je voldoende garen hebt! Let op: als je een bol met kleurverloop van bijvoorbeeld 1000 meter gebruikt en wil dat alle kleuren in de mandala komen, dan moet je stukjes garen er tussenuit halen.
  • Haaknaald 2,5mm.
  • Een ring van 40 centimeter. Je kan de ring beter kopen zodra je klaar bent met haken, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt, voor het geval dat je losser of strakker haakt. Klik hier voor een overzicht van (web) winkels waar mandalaringen worden verkocht.
  • Ook handig: stopnaald, schaar, steekmarkeerder, meetlint

Het Patroon

Je kan het patroon in mijn webshop bestellen. Betalen via iDeal en Bancontact is mogelijk!

Heb jij deze mandala gemaakt? Deel het op Facebook en Instagram met #revolvingstarmandala of #kimhaaktmandala, ik vind het erg leuk om jullie creaties te zien en zal ze ook delen met mijn volgers!

Koop 2 haakpatronen en ontvang 10% korting!
Koop 3 haakpatronen en ontvang 20% korting!
De korting wordt automatisch verrekend als je de patronen aan je winkelwagen toevoegt.