Menu
Haken / Inspiratie

Gehaakte kattenmand

Wil jij een gehaakte kattenmand maken en ben je op zoek naar een gratis patroon? Dan heb ik een tip voor je!

Toen ik dit leuke patroon voorbij zag komen, was ik meteen verkocht. Als millenial kattenmama verwen ik mijn katten graag met mooie spulletjes. Een kattenmand stond al een tijdje op mijn lijstje, maar het kwam er elke keer niet van.

Terwijl ik aan het haken was, kroop mijn kat Yoshi al in het mandje. Hoewel het een klein beetje irritant was dat ik niet zo goed verder kon haken, was ik vooral heel erg blij! Katten zijn namelijk nogal kieskeurig, en als je een kat hebt, weet je dat ze soms liever in de doos liggen waarmee je een mandje hebt besteld dan in het mandje zelf.

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Patroon

Dit leuke patroon voor ‘Kattenmand Lazy’ is gratis te vinden bij Marlaine.

Garen & Haaknaald

Voor deze gehaakte kattenmand heb ik Bobbiny Jumbo in de kleur Laurel gebruikt. Deze kleur pas perfect bij mijn interieur! Er zijn heel veel leuke kleuren beschikbaar, dus er zit er vast een tussen die ook bij jouw interieur past. Ik heb de haaknaald gebruikt die in het patroon is aangegeven, haaknaald 20.

Ervaring

Ik vond het een super leuk en makkelijk patroon om te haken! Haaknaald 20 was wel even wennen voor mij. De mensen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik voornamelijk mandala’s haak met haaknaald 2-2,5. Even schakelen dus! Maar ik vond dat ik het snel onder de knie had. Het gaat in ieder geval een heel stuk sneller met zulk groot garen. Ik denk dat ik het mandje in zo’n 4-5 uur af had, met tussenpauzes. Een leuk projectje wat je dus makkelijk in één dag kan afronden!

De waardering van www.kimhaakt.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 638 reviews.