Menu
Haken / Tips

KnitPro wolwinder review – maak mooie cakes met je restjes garen

knitpro wolwinder

In deze blog vind je een KnitPro wolwinder review.

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Ik heb deze wolwinder een tijdje geleden aangeschaft omdat ik zag dat je er hele mooie cakejes mee kan maken. Ik had namelijk heel veel restjes garen liggen, weggestopt in plastic zakjes. Maar dat is zonde natuurlijk! Dus toen ik deze wolwinder voorbij zag komen, heb ik ‘m meteen gekocht.

Ik heb heel veel restjes liggen. Dat komt omdat ik vaak bollen verloopgaren gebruik, waar meer garen op zit dan ik nodig heb voor een mandala. Ik haal vaak stukjes garen uit de bol. En met de wolwinder kan ik daar dus weer een nieuw bolletje van maken! Als je wil weten hoe je de kleuren uit een bol even kan verdelen als je niet de hele bol gebruikt, lees dan hier verder.

Inmiddels heb ik al aardig wat bolletjes opgewonden, en mijn voorraad restjes netjes geordend. Ik leg de losse bolletjes of stukjes garen op volgorde, zodat ik makkelijk weet welke de volgende is. De losse bolletjes maak ik aan elkaar door middel van een magische knoop.

Het middelste gedeelte van de wolwinder zit niet heel strak vast, dus in het begin viel deze er soms af terwijl ik aan het winden was. Daarom heb ik dubbelzijdig tape gebruikt om dat onderdeel vast te maken. Sindsdien is ‘ie niet meer los gegaan, en werkt de wolwinder perfect! Dus als je deze KnitPro wolwinder aan gaat schaffen, zou ik aanraden om het middelste gedeelte vast te maken.

Ik heb ook tutorial en review op YouTube geplaatst, deze kan je hier zien:

(Deze video is alleen hier te zien als je cookies hebt geaccepteerd. Je kan de video ook direct op YouTube bekijken)