Menu
Haken / Patronen

Nieuw: Marvelous Mandala, haakpatroon voor een mandala van 40 centimeter

Marvelous Mandala 40 centimeter

Met dit patroon maak je een leuke mandala van 40 centimeter. En het mooie is, dat je precies één bolletje garen nodig hebt!

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Ik ben gek op verloopgaren. Je kan er mandala’s in de mooiste kleuren mee haken. Maar het nadeel van deze bollen is dat ze meestal niet geschikt zijn voor kleinere mandala’s. Dit komt omdat je voor kleinere mandala’s veel minder garen nodig hebt dan dat op deze bollen zit. Als je dan toch zo’n bol gebruikt, heb je óf minimaal kleurverloop van slechts een of enkele kleuren van de bol, óf je moet handmatig de kleuren gaan wisselen.

Toen ik een tijdje terug in de Pipoos liep, viel mijn oog op kleine bolletjes kleurverloopgaren, de Ricorumi Spin Spin. Deze bolletjes van 50 gram bestaan uit 115 meter garen. Perfect dus voor een kleinere mandala! Het leek me een leuke uitdaging om met dit garen een mandala te ontwerpen waarbij je precies één bolletje gebruikt. En het resultaat hiervan is de Marvelous Mandala!

Je zal zien dat wanneer je aan de laatste toeren begint, je niet een volledige toer met iedere kleurwissel kan maken. Maar dat valt helemaal niet op in het geheel!

Details

  • De Marvelous Mandala bestaat uit 16 toeren. Een leuk, snel project voor tussendoor dus!
  • Zoals je van mij gewend bent, is iedere toer uitgeschreven. Daarnaast bevat het ook een diagram voor de liefhebbers.
  • Als je ergens niet uitkomt, mag je mij altijd een berichtje sturen. Ik help je graag verder!

Benodigde materialen

  • Garen: 1 bolletje Ricorumi Spin Spin. Ik heb de kleur Earthy Rainbow (019) gebruikt. Je kan uiteraard ook ander garen gebruiken, maar dan kan het resultaat afwijken.
  • Haaknaald: 3mm
  • Ring: ik heb een ring van 40 centimeter gebruikt. De maat ring die je nodig hebt, hangt af van het garen dat je kiest, de haaknaald en hoe je haakt. Het is verstandig om eerst de mandala te haken, en dan een geschikte ring te kopen. Dan weet je zeker dat je mandala in de ring past. In het patroon staan richtlijnen voor hoe je een geschikte ringmaat kiest.
  • Ook handig: stopnaald, schaar, steekmarkeerder, meetlint.

Het patroon

Het PDF-patroon is te betellen in mijn webshop. Je ontvangt het patroon direct na betaling zodat je snel aan de slag kunt!