Menu
gratis / Haken / Patronen

Kleine Mandala haken – Gratis haakpatroon!

kleine mandala haken

Ben je op zoek naar een patroon om een kleine mandala te haken? Met dit gratis patroon haak je een leuke, kleine mandala van ongeveer 10 centimeter!

Het is heel gaaf om grote mandala’s te haken, maar het duurt altijd even voordat je het eindresultaat klaar hebt. Daarom vind ik het fijn om af en toe een kleiner project tussendoor te maken. Dat is ook de reden dat ik deze ‘Kleine Mandala’ heb ontworpen. Het patroon bestaat uit slechts 6 toeren, en is dus zo gemaakt!

Heel erg leuk om bijvoorbeeld aan je spiegel in de auto te hangen, of er meerdere te haken en ze aan elkaar te knopen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Materiaal

Ik heb voor deze mandala de volgende materialen gebruikt:

Iedereen haakt anders, dus het is nooit zeker te zeggen dat je precies hetzelfde resultaat krijgt als ik. Daarom kan je het beste formaat van de ring pas kiezen zodra je klaar bent met haken. Om de juiste maat te bepalen, vermenigvuldig je de diameter van je opgespannen haakwerk keer 1,2.

Het patroon

Kleine mandala haken

Hier vind je een overzicht van verschillende manieren om een mandala in de ring te bevestigen.

Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe jouw mandala is geworden! Deel jouw creatie op Facebook of Instagram, tag mij (@kimhaaktcrochet) en gebruik #kleinemandala, dan deel ik het met mijn volgers!

Auteursrecht

Op dit patroon en de foto’s rust auteursrecht. Dit patroon mag niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Het patroon en de inhoud ervan mag niet gedeeld, vertaald, gekopieerd, gepubliceerd en/of (door)verkocht worden. Het patroon is voor persoonlijk gebruik.

Het is geen probleem als je een mandala die je met dit patroon hebt gemaakt, verkoopt. Ik zou je wel willen vragen om naar KimHaakt te verwijzen als ontwerper van dit patroon door te linken naar www.kimhaakt.nl.

Op 9 juni start de Bliss Mandala CAL
Doe jij ook mee?

X