Menu
gratis / Haken / Patronen

Bloemenslinger haken gratis haakpatroon – Flower Festival Garland

bloemenslinger haken gratis haakpatroon

Bloemenslinger haken gratis haakpatroon: Je vind hier een gratis patroon om een leuke bloemenslinger te haken!

Vorige week was ik op Lowlands. Als je er wel eens bent geweest, weet je hoe bizar veel tentjes er op het terrein staan. Hoe vind je dan ooit die van jou gemakkelijk terug? Met dat idee heb ik de Flower Festival Garland ontworpen. Deze bloemenslinger kan je gebruiken om je tent te versieren. Dat ziet er super gezellig uit, en maakt het ook een stuk makkelijker om je tent te herkennen! Maar je kan de slinger natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken.

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Materiaal

Het patroon

Je haakt de slinger door verschillende mini-mandala’s te haken, die uit twee kleuren bestaan. Haak zoveel mini-mandala’s als je wil!

Het patroon bestaat uit 2 toeren:

Kleur A: Maak een magische ring en haak daarin: 6l (telt als 1 vierdubbel stk), 3 vierdubbele stk samenhaken, 5l, 7x[4 vierdubbele stk samenhaken, 5l].
Sluit de magische ring, werk de begindraad weg.
Sluit de toer met 1hv in de 3 vierdubbele samengehaakte stk aan het begin van de toer.
Knip de draad af en werk de draad weg.

Kleur B: Hecht aan in een vierdubbel samengehaakt stk, 3l (telt als 1stk), 6stk om 5l-boog. *1stk in vierdubbel samengehaakt stk, 6stk om 5l-boog*.
Sluit de toer met 1hv in de 3e l aan het begin van de toer.
Knip de draad af, werk de draad weg.

Lijn: 60l, 3v in stk van mini-mandala, 20l tussen de mini-mandala’s en eindig met 60l.

Auteursrecht

Op dit patroon en de foto’s rust auteursrecht. Dit patroon mag niet voor commerciΓ«le doeleinden gebruikt worden. Het patroon en de inhoud ervan mag niet gedeeld, vertaald, gekopieerd, gepubliceerd en/of (door)verkocht worden. Het patroon is voor persoonlijk gebruik.

Het is geen probleem als je een mandala die je met dit patroon hebt gemaakt, verkoopt. Ik zou je wel willen vragen om naar KimHaakt te verwijzen als ontwerper van dit patroon door te linken naar www.kimhaakt.nl.