Menu
Haken / Patronen

Kerstmandala haken patroon – Cozy Christmas Mandala, Christmas Three wandhanger en kerstkaartenhanger

kerstmandala haken

Op zoek naar een leuk project om voor kerst te haken? Ga een kerstmandala haken, of probeer eens iets anders en ga aan de slag met triangels!

Het is vandaag 50 dagen tot kerstmis. Wat is het jaar toch weer snel gegaan hè? De zomer is nu wel echt voorbij, maar we kunnen ons alvast gaan verheugen op de ‘most wonderful time of the year’. Ik hou er altijd van, ik ben namelijk gek op gezelligheid.

Wil jij de gezelligheid alvast in huis halen, of op tijd beginnen voor kerst? Ik heb dit jaar 3 leuke kerstpatronen ontworpen. In deze blog lees je meer over deze patronen.

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Cozy Christmas Mandala

Wist je dat ik in juli (hartje zomer) al met dit patroon ben begonnen? Ik had een idee en wilde dat uitwerken, maar het heeft veel tijd en versies gekost om uiteindelijk tot een resultaat te komen waar ik tevreden mee was. Ik heb elementen van alle versies samengevoegd, om zo een zeer veelzijdig patroon te ontwikkelen.

Wat kan je met het patroon?

Er zijn verschillende opties waaruit je kan kiezen:

  • Haak een feestelijk kleedje: je hoeft deze mandala niet in een ring op te spannen, maar kan ‘m ook als kleedje gebruiken. Erg leuk als decoratie tijdens de feestdagen! Na het haken block je je werk, zodat het een mooie vorm krijgt.

  • Haak een gezellige mandala: uiteraard kan je de mandala ook in een ring opspannen. Hij past in een ring van 40cm. Haak de ring om, en zet de 5 punten vast. Voeg kerstlichtjes toe en je hebt een super gezellige raam- of muurdecoratie!
  • Haak een gave kerstster: als je het basispatroon zonder rand met een grotere haaknaald haakt, past ‘ie in een metalen ster van 30 centimeter. Ook leuk om eens te proberen, toch?

Daarnaast heb je deze keuze om naar eigen smaak versiering toe te voegen:

  • Sneeuw op de boomtop
  • Kerstballen
  • Slingers
  • Sterren ter versiering of als piek

Ik kan echt niet wachten om te zien welke variant jullie kiezen en hoe creatief jullie aan de slag gaan met de versieringen!

Wat heb je nodig?
Het patroon

Het patroon is eenvoudig via mijn webshop aan te schaffen. Betalen is mogelijk met iDeal en Bancontact.

Christmas Three wandhanger

christmas three wandhangerZoals jullie weten, haak ik voornamelijk mandala’s. Maar ik wilde wel een keer wat anders proberen. Daarom heb ik voor dit patroon gekozen voor een andere vorm: driehoeken! De naam van het patroon is de Christmas Three: dit is geen spelfout, maar bewust gedaan omdat je gebruik maakt van 3 driehoeken. Door 3 driehoeken in verschillende maten te combineren, maak je een leuke en originele kerstdecoratie! Hang ‘m aan de muur, voor het raam of geef ‘m aan iemand cadeau.

Wat heb je nodig?
Het patroon

Het patroon is eenvoudig via mijn webshop aan te schaffen. Betalen is mogelijk met iDeal en Bancontact.

Kerstkaartenhanger in HobbyHandig

© Uitgeverij Scala

Uitgeverij Scala vroeg mij om voor het tijdschrift HobbyHandig een kerstkaartenhanger te ontwerpen. Na verschillende uitprobeersels ben ik tot het volgende resultaat gekomen. Voor het berekeken van de lengte van de lijnen heb ik de stelling van Pythagoras gebruikt. As je mij op de middelbare school had verteld dat ik dit nog eens zou gaan gebruiken, zou ik je niet geloofd hebben!

Ik heb de kaartenhanger gehaakt met Scheepjes Twinkle nummer 931, 938 en 939.

Het patroon staat in het kerstnummer van HobbyHandig, nummer 239. Deze is hier via de uitgeverij aan te schaffen, maar ook bij sommige boekhandels en handwerkwinkels. Het magazine komt in de week van van 7 november uit.

© Uitgeverij Scala