Menu
gratis / Haken / Patronen

Gratis mandala haakpatroon Nederlands – Lots of Love Mandala

free mandala crochet pattern
Click here for English

Gratis mandala haakpatroon

Het is bijna Valentijnsdag, en mijn cadeau aan jullie is dit gratis mandala haakpatroon voor de Lots of Love Mandala! Deze lieve mandala bestaat uit 15 toeren en is geschikt voor een ring van ongeveer 30cm. Omdat de mandala niet zo groot is, is het een ideaal project om je restjes op te maken!

Ik heb de mandala lots of love genoemd omdat er hartjes in deze mandala zijn verwerkt, en ik heel veel liefde heb voor iedereen die mij volgt en support.

Ga je voor een volledig roze, of gebruik je meerdere kleuren? Het kan allemaal! Wie ga jij verrassen met de Lots of Love Mandala?

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Materiaal

Ik heb voor deze mandala de volgende materialen gebruikt:

Iedereen haakt anders, dus het is nooit zeker te zeggen dat je precies hetzelfde resultaat krijgt als ik. Daarom kan je het beste formaat van de ring pas kiezen zodra je klaar bent met haken. Om de juiste maat te bepalen, vermenigvuldig je de diameter van je opgespannen haakwerk keer 1,2.

Je zou deze mandala ook met ander garen/haaknaald kunnen haken, maar dan krijg je dus ook een ander resultaat.

Let op: je haakwerk gaat waarschijnlijk een beetje bobbelen/opkrullen. Maak je hier geen zorgen om, dit komt helemaal goed zodra je de mandala in de ring spant!

Je vindt hier verschillende manieren om een mandala in de ring te haken. Voor de mandala op de foto heb ik de boogjes aan de ring vastgehaakt met 5v tussen elk boogje.

Het patroon

Hieronder vind je het diagram van het patroon. 

Ben je nog niet zo bekend met diagram lezen of heb je het patroon liever in PDF? In mijn webshop vind je tegen een kleine vergoeding een PDF-versie van het patroon waarbij de toeren ook zijn uitgeschreven.

Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe jouw mandala is geworden! Deel jouw creatie op Facebook of Instagram, tag mij (@kimhaaktcrochet) en gebruik #lotsoflovemandala, dan deel ik het met mijn volgers!

Andere mandala haakpatronen van KimHaakt:

Vivid Flower Mandala – 20-30cm

Piña Mandala – 50cm

Blooming Daisy mandala – 80cm

Auteursrecht

Op dit patroon en de foto’s rust auteursrecht. Dit patroon mag niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Het patroon en de inhoud ervan mag niet gedeeld, vertaald, gekopieerd, gepubliceerd en/of (door)verkocht worden. Het patroon is voor persoonlijk gebruik.

Het is geen probleem als je een mandala die je met dit patroon hebt gemaakt, verkoopt. Ik zou je wel willen vragen om naar KimHaakt te verwijzen als ontwerper van dit patroon door te linken naar www.kimhaakt.nl