Menu
Haken / Patronen

Mandala haakpatroon geschreven 20cm – 30cm – Vivid Flower Mandala – incl. Diagram

mandala-patroon-lezen

Ben jij op zoek naar een geschreven haakpatroon voor een mandala van 20cm – 30cm? Met dit haakpatroon dat uiterst geschikt is voor beginners kan je een leuke, kleine mandala haken!

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Click here for English

Yes daar ‘issie dan, mijn eerste patroon! Ongeveer een jaar geleden begon ik met haken, en had ik nooit kunnen dromen dat ik ooit een eigen patroon uit zou brengen. Maar het moment is daar!

Ik weet nog goed hoe ik met haken begon. Ik had een simpel haakpakketje gekocht om een eenhoorn te haken. In dit pakketje zat een plastic haaknaald, en een zeer onduidelijke beschrijving. Na een tijdje proberen gaf ik het op en dacht: dit is iets dat me nooit gaat lukken. Tot een vriendin van me, die al jaren haakt, op bezoek kwam. Ik vertelde haar over het haakdrama. Na het patroon geΓ―nspecteerd te hebben, kwam ze tot de conclusie dat het heel onduidelijk geschreven was. En dat het eigenlijk niet te doen is om een plastic haaknaald te gebruiken. Ze heeft me goed op weg geholpen, en sindsdien ben ik niet meer gestopt met haken! Ik ben begonnen met mandjes en sjaals, en mijn eerste grote mandala haakte ik bijna een jaar geleden. Wat een uitdaging maar zΓ³ leuk om te doen! Ik heb toen meteen geleerd om diagrammen te lezen.

Ik begrijp dat het overweldigend kan zijn als je een groot patroon met symbolen ziet, maar niet weet hoe je het moet lezen. Dat is de insteek geweest om dit patroon te ontwerpen. Ik wil mensen op een laagdrempelige manier laten zien dat het niet eng of moeilijk is om met een diagram te haken. Daarom heb ik een mandala ontworpen die niet zo groot is. Daarnaast vond ik het erg belangrijk om zowel een diagram als een uitgebreide, uitgeschreven versie te maken, om mensen die diagram willen leren lezen op weg te helpen.

Het patroon is uitgebreid getest en ik weet zeker dat je er veel plezier aan gaat beleven!

Details

Dit patroon is uitermate geschikt voor mensen die nog geen diagram kunnen lezen, maar dit wel graag willen leren. Het patroon is geschreven in het Nederlands, en bevat zowel een diagram als een uitgebreide uitgeschreven versie met foto’s bij iedere toer. Zo kan je makkelijk de tekst en de foto’s naast het diagram houden.

  • Moeilijkheidsgraad: beginner. Je moet wel de basissteken (lossen, vasten, stokjes etc.) onder de knie hebben.
  • Het patroon bestaat uit 14 toeren.
  • Het patroon bevat zowel een diagram als een uitgebreide, uitgeschreven versie (geen afkortingen) met foto’s bij elke toer.
  • Het patroon is geschreven in Nederlandse haaktermen.
  • Het is toegestaan om items die met dit patroon zijn gemaakt, te verkopen. Graag wel KimHaakt als designer vermelden.
  • Als je tegen problemen aanloopt of er niet uitkomt, kan je me altijd mailen op kim@kimhaakt.nl. Ik zal je dan zo goed mogelijk helpen.

Benodigde materialen

  • Ik heb verschillende mandala’s gemaakt van Scheepjes Whirl/Whirlette, Hobbii Twister Solid en Hobbii Rainbow Lace (Scheepjes Sweet Treat). Je kan ieder garen naar keuze gebruiken, maar het resultaat kan dan afwijken. Ik heb tussen de 10 en 20 gram garen gebruikt. Deze mandala is dus enorm geschikt om de restjes van je Whirl, Twirls of Twister op te maken!
  • Ik heb haaknaald 2 gebruikt voor 25cm met Hobbii Rainbow Lace, haaknaald 2,5 voor 30 cm met Scheepjes Whirlette. Als je een grotere of kleinere mandala wil maken, kan je uiteraard een ander garen en haaknaald gebruiken.
  • Een ring van 20, 25 of 30 centimeter. Ik raad aan om pas een ring aan te schaffen nadat je de mandala hebt gehaakt. De uiteindelijke grootte van de mandala is namelijk van heel veel factoren afhankelijk (garen, haaknaald, of je strak of los haakt etc.). In het patroon staat wel een methode om te bepalen welke maat ring je nodig hebt.
  • Ook handig: stopnaald, schaar, steekmarkeerder, meetlint

Je kan het patroon op de volgende manieren bestellen:

Koop 2 haakpatronen en ontvang 10% korting!
Koop 3 haakpatronen en ontvang 20% korting!
Voeg de patronen toe aan je winkelwagen en de korting wordt automatisch verrekend.

Heb jij deze mandala gemaakt? Deel het op Facebook en Instagram met #vividflowermandala of #kimhaaktmandala, ik vind het erg leuk om jullie creaties te zien en zal ze ook delen met mijn volgers!

Op 9 juni start de Bliss Mandala CAL
Doe jij ook mee?

X