Menu
Tips

Gehaakte mandala versturen

gehaakte mandala versturen

Ik haak af en toe mandala’s op bestelling. Het beste zou zijn als mensen de mandala bij me op konden halen, maar helaas gaat dat niet altijd. Daarom heb ik al een aantal keer een (grote) mandala verstuurd.

[Het patroon van de mandala op de foto vind je hier]

Een aantal van jullie vroegen zich af moe je een mandala het beste kan versturen. Daarom heb ik deze blogpost geschreven om uit te leggen hoe ik het doe!

Verpakking

Het verpakken van mandala’s is het grootste issue waar ik in het begin tegen aanliep. Want als je een grote mandala van bijvoorbeeld 1 meter wil versturen, hoe vind je dan geschikt verpakkingsmateriaal dat groot genoeg is?

In het begin zorgde ik ervoor dat wanneer ik een grote doos had, ik deze bewaarde tot ik een mandala moest versturen. Maar soms kwam dit ook niet uit en had ik helemaal niks in huis liggen. Toen kwam ik erachter dat bij ons in de buurt een container staat waar mensen oud papier naartoe kunnen brengen. Ik ben daar gaan kijken, en zag dat er veel grote dozen stonden! De laatste keer heb ik bijvoorbeeld een doos van een TV meegenomen. Dus dat is een tip, mocht je ook zoiets bij jou in de buurt hebben, dan zou ik daar zeker gaan kijken!

Als ik dan zo’n grote doos heb, probeer ik stukken die iets groter zijn dan de mandala zelf uit te knippen. Daar gaat de mandala tussen, en de zijkanten tape ik rondom dicht. Voordat de mandala tussen het karton gaat, doe ik er noppenoflie omheen om de mandala te beschermen en ervoor te zorgen dat hij niet vies wordt. Noppenfolie kan je kopen bij de action en vind je bij de klusspullen.

Verzending

Het verzenden van mandala’s kleiner dan 50cm is vrij makkelijk. Deze kan je gewoon verzenden via PostNL. De maximale afmeting bij PostNL voor een pakket tot 10kg is max. 100 × 50 × 50 cm. Als je mandala 50cm is, dan lukt dit al niet aangezien de afmetingen van je verpakking altijd wat groter zijn dan de mandala zelf. En mandala’s groter dan 50cm komen helemaal niet in aanmerking voor deze verzendmethode.

Voor grotere mandala’s maak ik meestal gebruik van GLS. Als je via GLS verzend, hoef je niet vooraf een label te maken. Je gaat naar een GLS punt bij jou in de buurt, ze meten het pakket op, en zij plakken er een label op.

Hieronder een overzicht van de verzendmethoden die je kan gebruiken om mandala’s te versturen:

PakketgrootteBedrijfKosten
< 50cmPostNL6,75
< 50cmDPD 5
<50cmGLS6,25
<80cmGLS7,95
< 150cmGLS11,25

Dit zijn in ieder geval de opties die ik heb gebruikt. Heb jij andere tips? Geef ze vooral door, dan kan ik de lijst aanvullen!

 

No Comments

    Leave a Reply