Menu
Tips

Visitekaartje en bedanktkaartje in één – Drukwerknodig.nl review

Ik wilde al een tijdje visitekaartjes hebben om bij mijn bestellingen te voegen. Dat leek me erg handig zodat mensen na hun bestelling makkelijk met me in contact konden komen. Daarom wast ik meteen enthousiast toen ik door drukwerknodig.nl werd benaderd om hun visitekaartjes te testen!

Ik heb ervoor gekozen om een bedankkaartje en visitekaartje in één te ontwerpen, om mijn klanten te laten zien dat ik enorm dankbaar ben dat ze een bestelling hebben geplaatst. Op de voorkant van het kaartje staat mijn logo, op de achterkant mijn contactinformatie en het bedankje. Onderdeel van het bedankje is een kortingscode voor de volgende bestelling. Deze code heb ik aangemaakt op zowel Etsy als in mijn webshop, zodat al mijn klanten deze code kunnen gebruiken!

Dit is een gesponsorde post, en deze post bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.

Het ontwerp

Het ontwerp van het kaartje heb ik in Canva gemaakt. In Canva is het template ‘visitekaartje’ beschikbaar. Daar was ik mee begonnen, maar ik kwam er net op tijd achter dat deze afmetingen anders zijn dan de afmetingen in de specificaties van drukwerknodig.nl. Daarom heb ik een nieuw project aangemaakt met de afmetingen die nodig waren (91×61 mm voor visitekaartjes van 8,5×5,5 cm).

Als je op zoek bent naar een makkelijkere manier om je visitekaartje te ontwerpen, dan kan je de editor van drukwerknodig.nl gebruiken. Je kies de afmetingen van het kaartje en of het enkel- of dubbelzijdig moet zijn.  Zodra je de editor opent, kan je kiezen voor ‘blanco project’ of ‘ontwerpen bekijken’. Kies je voor ‘blanco’ project, dan kan je helemaal ‘from scratch’ aan de gang gaan met het ontwerp van je visitekaartje. De editor bevat verschillende vormen en cliparts waarmee je helemaal los kan gaan! Kies je voor ‘ontwerpen bekijken’, dan heb je de keuze uit tientallen verschillende kant-en-klare templates waarbij je alleen maar je logo en contactgevens in hoeft te vullen. Makkelijk toch?

Bestellen

Een groot voordeel van ontwerpen in de editor is dat je 100% zeker weet dat de afmetingen goed zijn. Als je namelijk zelf een PDF-bestand aanlevert, moet je er zeker van zijn dat de afmetingen precies goed zijn, en de snijtekens plaatsen. Dit lukte mij niet zo goed in Canva, dus ik heb uiteindelijk het design vanaf Canva gedownload en in de editor van drukwerknodig.nl gezet. Dit werkte gelukkig prima, de editor gaf aan dat de afbeelding van goede kwaliteit was. Achteraf had ik beter het visitekaartje kunnen ontwerpen in de editor van drukwerknodig.nl. Maar goed, het is allemaal gelukt en ik kon de kaartjes bestellen.

Ontvangst van de kaartjes

Zodra ik de bestelling had geplaatst, had ik de kaartjes binnen een aantal dagen binnen.

Ik ben erg tevreden met het eindresultaat! De kleuren komen mooi uit en de tekst staat er duidelijk op. Dit visitekaartje presenteert mijn huisstijl en is een belangrijke en mooie toevoeging aan de verpakking van mijn producten.

No Comments

    Leave a Reply

    Op 9 juni start de Bliss Mandala CAL
    Doe jij ook mee?

    X