Menu
Haken / Patronen

Mandala inspiratie – Mandala haken 60cm

Mandala haken 60cm

Wil jij een mandala haken van 60cm? Ik zal in deze blog beschrijven waar je het patroon kan vinden en hoe ik deze mandala heb gemaakt!

Dit patroon stond al een tijdje hoog op mijn lijstje met patronen die ik nog graag wilde maken. Het lijkt wel een beetje op een sneeuwvlok, vinden jullie ook niet? 🙂 Het is een leuk patroon om te haken. Veel afwisseling en ook niet al te moeilijk.

Patroon

Het patroon staat op Pinterest. Klik hier om naar het patroon te gaan.

Hier vind je hoe je een mandala diagram kan lezen en een overzicht van veelgebruikte symbolen in mandala diagrammen.

Materiaal

Mijn ervaring

Ik heb de buitenste twee blauwe kleuren van de Scheepjes Whirl Rosewater Cocktail gebruikt, die ik over had van een andere mandala. Helaas had ik de hoeveelheid garen wat ik over had verkeerd ingeschat, en kwam ik wat te kort. Gelukkig heeft Scheepjes heel veel verschillende Whirlettes waarmee je de Whirl kan aanvullen! In dit geval paste de Blueberry perfect bij de buitenkant van de Rosewater Cocktail Whirl. Andere Whirl-Whirlette combinaties kan je hier vinden.

Toen ik klaar was met het patroon, was de mandala ongeveer 50 centimeter. Om een geschikte ringmaat voor de mandala te vinden, heb ik het aantal centimeters keer 1,2 gedaan. Ik kwam toen uit op precies 60 centimeter! Toevallig had ik nog een mooie, houten ring liggen. Die heb ik gebruikt om de mandala in vast te maken. Ik heb stukjes garen gebruikt om de mandala aan de ring vast te knopen. Andere methodes om een mandala aan de ring te bevestigen, vind je hier. Een overzicht van het aantal toeren dat je ongeveer nodig hebt voor een bepaalde ringmaat en de diameter van je ongespannen haakwerk, vind je hier.

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees hier wat dat betekent.