Menu
Haken / Patronen

Mandala inspiratie – Gehaakte mandala 1 meter – Regenboog

gehaakte mandala 1 meter

Dit is alweer mijn derde gehaakte mandala van 1 meter!

Ik bestel vaak garen zonder dat ik weet wat ik ermee ga doen. Ik word dan simpelweg ‘verliefd’ op een kleur of een type garen, en kan het niet laten liggen! Dat was ook het geval met dit garen van Hobbii. Ik had al eerder met Hobbii Twirls gewerkt, en wist dan ook dat het super fijn en mooi garen is om een mandala mee te maken.

Ik wilde een zomerse en vrolijke mandala maken voor onze inloopkast. We hebben alle muren wit geverfd. Het ziet er heel netjes uit, maar ook een beetje saai. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik had dit patroon al een aantal keer voorbij zien komen, en was erg benieuwd hoe het eruit zou gaan zien met dit prachtige garen.

Het patroon

Disclaimer: dit patroon is niet door mij gemaakt en ik bezit geen enkele rechten hiervan.

Dit patroon is ontworpen door Kazuko Hayashi (dezelfde ontwerper als deze mandala). Het patroon is verschenen in het Japanse haakboekje ‘It’s Flowerly – Crochet Lace‘ van Ondori, dat gepubliceerd is in 1996. Meer informatie over het patroon kan je vinden op Ravelry. Het blijkt maar weer dat het mega zonde is dat Ondori niet meer bestaat, als je ziet welke prachtige patronen ze hebben uitgebracht!

Het patroon van de mandala kan je via Pinterest vinden:

Het patroon is een beetje slecht te lezen. Ik heb een aantal keer op de gok het aantal stokjes en lossen gemaakt.

Klik hier voor een overzicht van de symbolen die in mandala’s worden gebruikt.

Details

  • Garen: Hobbii Sultan nr. 31 Galaxy Opal
  • Haaknaald: 2,5mm
  • Diameter ring: 1 meter. Klik hier voor een overzicht van (web)winkels die deze ringen verkopen.
  • Ik heb tot en met toer 52 gehaakt. Als je het hele patroon wil gebruiken, kan je dus een kleinere haaknaald gebruiken of een grotere ring kopen.
  • Ik heb er voor deze mandala voor gekozen om niet de hele ring om te haken, maar de mandala slechts op een aantal punten vast te zetten. Dit heb ik gedaan door middel van naald en draad. Klik hier voor andere methodes om de mandala in de ring te bevestigen.

Instagram

Hobbii vond mijn creatie ook erg mooi, en deelde deze op hun feed! Super trots!

Vragen?

Heb je vragen over deze mandala? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail naar kim@kimhaakt.nl.